Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Banyo dekorasyonu

May 25 2020, 00:37am

Banyo dekorasyonu

Banyo muhtemelen evinizdeki en küçük oda olsa da, çoğu misafir ziyaret ettiklerinde görecekleri odadır. Evinizin diğer odaları için gerekli düzenlemeleri, renkleri ve dokuları tasarlamak için saatlerce çaba harcadınız. Sınırlı alana sahip bir banyo, tasarım vizyonunuzu hayata geçirmek için zor bir yer olabilir. Bu nedenle banyonuzun işlevsel kalması gerekirken, kesinlikle stil ve konfordan ödün vermenize gerek yoktur.

Bu nedenle, aradığınız taze, modern banyo dekor fikirlerini size sunuyoruz. Bu fikirler, güzel bir alan yaratmak için fayda ve tasarımı bir araya getirmenin benzersiz yollarıyla çeşitli temalar içerir. İster tasarımınıza yeni başladınız, ister sadece son rötuşları arıyor olun, hayallerinizdeki banyoyu yapmak için ilham verici dekor fikirlerini bulabilirsiniz.

Banyo Dekorasyonu İçin Renk Eklemek

Beyaz renk banyo ve renkli havlu, çiçek ve perdeler

Banyonuzu tek renk beyaz beyaz yapın. En çok sevdiğiniz renk tonları ile banyonuzu süsleyin. Canlı renklere sahip havlular, banyo paspasları, duş perdeleri, süs eşyaları, çiçekler ön plana çıkacaktır. Bu dekorasyon fikri kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilir. 

Banyo Dekorasyonu İçin Desenli Duş Perdesi

Desenli duş perdesi

Evinizde sıkıcı bir duş perdesi varsa atın ve güzel desenli bir duş perdesi ile heyecan verici yeni bir banyoya adım atın. Anında banyonuzu canlandıracak ve banyonuzun geri kalanında akıllıca dekorasyon kararları vermenize yardımcı olabilir. Duvarlarda ve aksesuarlarda kullanmak için perdeden bir renk seçin. Kontrast için desende olmayan bir koordinasyon rengi seçin. Mavi ayna çerçevesi bu banyoda sıcak sarıları soğutur.

Banyo Dekorasyonu İçin Resim Eklemek

Banyo duvarı sanatsal resim çerçevesi

Banyonuzda dekoratif bir resim ve çerçevesi boş duvarlara boyut ekleyebilir, renk katabilir ve tasarımın bir parçası olabilir. Banyonuzda şık ve basit bir detay ile dekorasyon yapmanız için basit ve etkili bir yoldur.

Karo mozaik ile banyo tasarımı

Banyo duvarı karo mozaik kullanılması

Karo mozaik iç ve dış mekanlarda sıklıkla kullanılır. Banyonuzu renk ve doku ile süslemek için bu çok yönlü malzemeyi kullanabilirsiniz. Bir duvarda karo mozaik kullanarak banyonuzu renklendirebilir, sanat eseri haline getirebilirsiniz. 

Banyo dekorasyonu için aydınlatma armatürleri

Banyo Dekorasyonu için Aydınlatma Armatürü

Eski aydınlatma armatürlerini yenileyerek banyo dekorunuzu değiştirebilirsiniz. Mağazalarda ve internet üzerinden satış yapan mağazalarda uygun fiyata pek çok çeşit bulabilirsiniz. Armatürleri değiştirmek oldukça kolaydır ve bunu kendiniz yapabilirsiniz. Led aydınlatmalar diğerlerine göre daha çok enerji tasarrufu sağladığı için ve banyonuza fazladan ısı vermedikleri için tercih edilebilir.

Banyo dekorasyonu için batarya ve aksesuar

Banyo dekoru için batarya ve aksesuarların yenilenmesi

Hızlı ve kolay bir şekilde banyo armatürleri, tuvalet kağıt tutucusu, dolap çekmeceleri, çekmece kolları, havlu çubukları değiştirilebilir. Banyonuzun görünümü tamamen değişecek yenilenecektir. 

Banyo armatürlerini değiştirmek tezgahın daha farklı ve taze görünmesini sağlayacaktır.

Çekmece kollarında eski delik yerlerine dikkat edilerek değiştirilirse tekrar vida yeri açmak için uğraşılmaz. 

Banyo dekorasyonu için vinil kaplama

blank

Vinil (pvc) Zemin Kaplamaları ile Banyo Dekorasyonu

Vinil kaplamalar suya karşı oldukça dayanıklıdır. Banyo ve mutfak gibi suya temas halinde olan mekanlarda kullanılabilir. Zemine uygulaması oldukça kolaydır, hatta kendiliğinden zemine yapışan ürünleri de vardır. Uygulama sırasında altta kalan yüzeye dokunulmaz ve üzerine direk uygulama yapılabilmektedir. Yüzeyde var olan kötü görüntüyü tamamı ile kapatabilme özelliğine sahiptir. Uygun fiyatlı, esnek vinil zemin plakaları çoğu ev dekorasyonu mağazasında mevcuttur ve çeşitli ahşap türleri ve desenleri ile gelir. 

Banyonuzda daha iyi depolama alanları oluşturma

Banyolarda depolama alanları oluşturulması

Saklama alanları oluşturmanız ve düzenleme getirmeniz banyonuza yeni bir görünüm kazandıracaktır. Küçük bir banyonuz varsa dekoratif raf modelleri ile yeniden tasarım yapabilirsiniz. Yüzer raflar banyonuza şık bir görünüm katacaktır.

Banyo dekorasyonu Dekoratif banyo rafları

Depolama için yüzer raf dolapları, duvara montajlı sepetler ve küçük mobilya dolapları yapılabilir.

blank

Banyo dekorasyonu için raflar

Bu malzemeleri mağazalardan ve internette online satış yapan yerlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. 

Banyo zemini için renkli paspas

Banyo zemini için renkli paspas eklenmesi

Banyo zeminine uygun fiyatta alınabilecek bir paspasla renk katılabilir. Bu renkli paspaslar banyonuza sıcaklık ve canlılık katmak için en etkili yollardan birisidir. 

Banyo dekorasyonu için renkli sabunlar

Banyo dekorasyonu için renkli sabunlar

Banyoyu tamamen yenilemeyi göze alamayabilirsiniz. Ama ufak dokunuşlarla harika tasarımlar yapmanız mümkündür. Banyoya ekleyeceğiniz renkli sabunlar, hem dikkat çekici güzellikte olacaklar, hem de güzel ve taze koku vererek ferah bir ortam olmasını sağlayacaklardır.

Yapay çiçekler ile tasarım

Yapay çiçekler ile banyoda tasarım yapılması

Bitkileri seviyorsanız onları canlı tutamama endişeniz varsa yerine yapma çiçek kullanabilirsiniz. Görünüm olarak gerçeğine oldukça yakın yapılan bu dekorasyon malzemeleri ile banyonuz oldukça canlı, etkili ve doğal gözükecektir.

Banyo dekorasyonu için metal aksesuar

blank

Banyo dekorasyonu tasarımı için metal aksesuar

Metalik sabunluk, kova, fırça kutusu, çekmece kulpları gibi aksesuarlar banyoda parlak ve cilalı yüzeyler oluşturarak tüm dikkatleri üzerine çeker.

Banyo dekoru için ayna

Banyo tasarım fikirleri ayna eklemek

Banyolarda aynalar insanlar üzerinde tasarım ve işlevsellik olarak büyük bir etki bırakır. Aynalar küçük banyoların yansımalardan dolayı daha büyük gözükmesi algısı yapar. Banyonun dekoruna uygun zarif bir ayna tasarımı tamamlayan önemli unsurlardan birisidir. Beğendiğiniz birbirinden farklı çeşitli aynalar ile banyonuzu yenileyebilirsiniz.

Banyo dekorasyonlarında mermer

Banyo dekorasyonu mermer kullanımı

Mermer duvarlar ve hatta lavabo gibi mermer aksanlar, herhangi bir banyonun çok şık görünmesini sağlayacaktır. Banyonuza mermer eklemeyi deneyin.

Banyo duvarlarında taş kaplama

Taş kaplama ile duvar kaplaması yapılması

Banyonuzun uygun bir duvarında taş kaplama yapılırsa doğal ve dikkat çekici bir yenilik olur.

Comment on this post